05 березня 2018
Державний експортно-імпортний банк України реалізує власні програми підвищення кваліфікації у сфері фінансового моніторингу

Укрексімбанк постійно удосконалює систему запобігання та протидії ризикам

Державний експортно-імпортний банк України успішно впроваджує новітні світові стандарти фінансового моніторингу та реалізує власні програми підвищення кваліфікації персоналу у цій сфері. На початку березня спільно з Національним банком України проведено навчальний семінар для працівників Укрексімбанку з питань ефективних методів ризик-орієнтованого підходу у роботі з клієнтами.

«Наше завдання – надати якісну експертизу грошових потоків, донести до всіх партнерів сучасні правила роботи на банківському ринку та забезпечити для клієнтів безпечні міжнародні розрахунки в умовах нової фінансової парадигми, – зазначив член Правління Укрексімбанку Олександр Соколов. – Саме тому ми ретельно вивчаємо діяльність та операції своїх клієнтів, професійно консультуємо, щоб у подальшому кожен із них міг ефективно працювати не лише на українському, але і світовому ринках. Напрацьований досвід Укрексімбанк передає у рамках спільного проекту Незалежної асоціації банків України та Національного банку України. Сьогодні у сфері комплаєнсу державний банк є експертним орієнтиром для інших фінустанов та готовий надавати фахові рекомендації широкому колу клієнтів».

Наявні у Державному експортно-імпортному банку України механізми ризик-контролю, налагоджена співпраця між структурними підрозділами та регулярне навчання працівників забезпечують стабільну роботу державного банку і створюють надійний бар’єр від загроз, пов’язаних із відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Довідка

Публічне акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України» – універсальна фінансова установа, 100% статутного капіталу якої належать державі. Незмінно входить до групи найбільших банків України, обслуговує значну кількість українських підприємств-експортерів приватної та державної форм власності, має найрозгалуженішу в країні мережу банків-кореспондентів, успішно співпрацює з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією, іншими провідними міжнародними фінансовими організаціями, іноземними банками та фінансово-кредитними інститутами.